Málta

Málta, ez a dél-európai törpeállam elsősorban nem tengerpartjaival, sokkal inkább mozgalmas történelmének és kevert kultúrájának izgalmas építészeti és gasztronómiai remekeivel és lélegzetellállító természeti látnivalóival vonzza a látogatókat. Egyszer mindenképp érdemes megnézni a jellegzetes máltai csónakok ringatózását a kikötőben, legalább egyszer meg kell kóstolni a sziget olaszos tésztáit és friss halételeit Marsaxlokkban, egyszer látni kell a kék minden árnyalatát felvonultató kék lagúnát és át kell élni Valetta sokszínű építészetének hangulatát. Máltán  – kis mérete ellenére – olyan rengeteg a látnivaló, hogy jó előre célszerű megtervezni, mely fakultatív programokon szeretnénk részt venni.
Málta a Lovagok szigete a Földközi-tenger egyik csodálatos gyöngyszeme, igazi mediterrán hangulatú szigetcsoport Európa és Afrika között. A három szigetből álló ország (Málta, Gozo, Comino) magán viseli több ezer év történelmét és hátrahagyott emlékeit. Az ókori templomromokat, a hangulatos szűk sikátoros óvárosokat, hatalmas palotákat és katedrálisokat látva megelevenedik előttünk a régmúlt. Málta csodálatos földrajzi adottságainak köszönhetően igen kedvelt turista célpont. A kristálytiszta tenger, a hangulatos sziklás és homokos partok, és öblök szépsége rabul ejtik az odautazókat. Málta egyaránt kikapcsolódást nyújt azoknak, akik szeretik a mediterrán térség történelmi emlékeit felfedezheti és azoknak is, akik aktív nyaralásra, búvárkodásra, vitorlázásra, szórakozásra vágynak. Látogassák meg ezt a gyönyörű, 7000 éves történelemmel rendelkező szigetcsoportot, ahol minden megtalálható, ami a felejthetetlen üdüléshez hozzátartozik.
Marfa
Egy gyönyörű öbölben található kis kikötő Gozo és Comino szigettel szemben, ahonnan naponta többször indul hajó a Blue Lagoon-hoz. Transzfer a repülőtérről kb. 45 perc.
Paradise Bay
Marfától 15 perces sétára található nagyobb kikötő szép stranddal. Innen indul Gozo-ra a komp. Transzfer a repülőtérről kb. 45 perc.
Mellieha
Közkedvelt üdülőhely a turisták és a helyiek számára egyaránt. A város Grand Festa nevű máltai fesztiváljáról is nevezetes. Itt található a sziget legszebb és legbiztonságosabbnak tartott partszakasza, nagyon lassan mélyülő homokos part. Transzfer a repülőtérről kb. 45 perc.
Qawra
A sziget északi részén, Buggiba város mellett található kavicsos tengerpart bárokkal, éttermekkel és üzletekkel övezve. Transzfer a repülőtérről kb. 45 perc.
Sliema
Eredetileg kis halászfalu volt a sziget keleti részén kavicsos tengerparttal, mára a turisták körében központi hellyé vált. Itt találhatóak a legmodernebb szállodák, vásárlási és szórakozási lehetőségek széles tárházából választhatnak. St. Julians település szintén ide tartozik. Transzfer a repülőtérről kb. 30 perc.
St. Julians
Eredetileg szintén kis halászfalu, mely a turizmus előretörésével vált egyre felkapottabb hellyé. Itt találhatóak a legszínvonalasabb szállodák, valamint Pacevile városrész, amely az aktív éjszakai életéről híres. Transzfer a repülőtérről kb. 25 perc.
Gozo
A zöld-sziget, de csoda-szigetnek is nevezik. Érintetlen természet várja Önt, mely alkalmas a nyugodt pihenésre és tökéletes relaxációra. Gozo szigetén nincs helyi idegenvezető, csak telefonos asszisztencia.
Hasznos tudnivalók:
Beutazási feltételek:

Magyar állampolgároknak érvényes útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, amely a visszaúttól számítva még 1 hónapig érvényes.
Időeltérés: Magyarországgal megegyező időzónába tartozik, ugyanaz az időszámítás.
Repülési idő: Málta Budapestről kb. 2 óra.
Külön fizetendő: Környezetvédelmi adó (18 éves kor felett), helyszínen fizetendő: 0,5 EUR/fő/éj
Málta fakultatív programok:
Valletta (fél napos kirándulás), Mdina (egész napos kirándulás), Mdina (fél napos kirándulás), Mediterraneo Marine Park (fél napos kirándulás), Málta a csillagok alatt (esti program), Hármasváros (fél napos kirándulás), 5 dimenziós show és földközi-tengeri akvárium, Harbour Cruise – kikötői hajókirándulás (fél napos program), Gozo éjjel, Málta másik arca – a palotától a borospincéig, Palymobil – az örök gyerekeknek, Gozo szigete és műemlékei (egész napos kirándulás)