Görögország

Görögországban minden adott, amire az utazó vágyhat: tenger, rengeteg napsütés, kulturális és történelmi emlékek, érdekes tájak, gasztronómiai örömök. A magyarok a Halkidiki-félszigeten kívül leginkább a szigeteket kedvelik, és ezek alkotják a Kartago Tours kínálatát is. A szigetek igazán kellemes nyaralóhelyek, mivel a Görögországra jellemző vonzó tulajdonságok mellett további pozitívumokkal is rendelkeznek: egy hét alatt könnyen bejárhatók és megismerhetők, egyedi hangulattal bírnak és a közbiztonságuk is kiváló. Krétát a Knossosi Palota és gyönyörű strandjai, Rodoszt építészeti kultúrája és hangulatos utcái, Zakynthost pedig a teknősök és hihetetlenül tiszta és áttetsző tengervize miatt muszáj látni.
Hasznos tudnivalók:
Beutazási feltételek: Beutazáshoz érvényes útlevél, vagy Uniós tagságunk révén új típusú kártyás személyi igazolvány is elegendő. Az útlevélnek a visszaúttól számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie.
Időeltolódás: A közép-európai időszámításhoz képest, Magyarországhoz viszonyítva +1 óra az időszámítás.
Transzferidők: Kérjük vegyék figyelembe, hogy a szállodák fekvésének sorrendjében történik az érkezés illetve az indulás.
Idegenforgalmi adó:
A görög kormány által elfogadott szállásadózási törvény 2018. január 1-jétől minden turistát idegenforgalmi adó megfizetésére kötelezi. A szálláshely a vendég távozásakor állítja ki a számlát, de az adó összegét már érkezéskor elkérheti.
Az idegenforgalmi adó mértéke: 1-2 csillagos hotel: 0,50 €/szoba/nap, 3 csillagos hotel: 1,50 €/szoba/nap, 4 csillagos hotel: 3,00 €/szoba/nap, 5 csillagos hotel: 4,00 €/szoba/nap
Az apartmanként regisztrált szálláshelyek esetében 1-2-es kategóriájú apartman: 0,25 €/apt./nap, 3-as kategóriájú apartman: 0,50 €/apt./nap, 4-es kategóriájú apartman: 1,00 €/apt./nap
Felhívjuk Utasaink figyelmét, hogy az idegenforgalmi adót közvetlenül a helyszínen hitelkártyával vagy készpénzzel kell fizetni (be- vagy kijelentkezéskor, a szálláshely rendelkezése szerint).
Magali nisi, azaz a nagy sziget, így becézik a görögök Krétát. Az Európa legdélibb részén fekvő sziget egy ősi kultúra szülőhelye, a nyugati civilizáció bölcsője. Varázsát, bűvös vonzerejét az érintetlen festői táj és a völgyekben megbújó kicsiny falvak, a strandolásra kiválóan alkalmas homokos partok és a krétaiak messze földön híres vendégszeretete tovább növeli. Fedezze fel Ön is a mítoszok földjét, Zeusz szülőhelyét, ahol a Földközi-tenger azúrkék hullámai kora tavasztól késő őszig hívogatják a napfény szerelmeseit.
Repülési idő: Heraklion Budapestről kb. 2 óra 30 perc.
Fakultatív kirándulások:
Santorini (egész napos kirándulás), Knósszosz (egész napos kirándulás), Spinalonga-sziget (egész napos kirándulás), Gramvousa-Balos, Elafonisi (angol nyelven), Krétai est (idegenvezető nélküli program!), Samaria-szurdok (egész napos kirándulás, német nyelven), Chrissi-sziget (egész napos kirándulás), Csúszdapark (egész napos kirándulás, idegenvezető nélküli program!)
Rodosz, a három földrész találkozásánál fekvő sziget a Földközi-tenger keleti medencéjének gyöngyszeme. Kristálytiszta türkizkék tenger, sziklás
öblökben békésen megbúvó tengerpartok, olajfák és mandulafenyők borította hegyoldalak, vakítóan fehér festői falvak és a helyiek szívélyes légköre várja évről évre a napfény szerelmeseit. Ez az a hely, ami minden olyan vonással rendelkezik, melyet egy üdülőszigettől elvárhatunk, az UNESCO által védett természeti szépségek felejthetetlenné teszik az itt töltött nyaralás emlékeit. Fedezze fel Ön is ezt a csodálatos szigetet és élje át velünk Héliosz napisten áldását.
Repülési idő: Rodosz Budapestről kb. 2 óra 30 perc.
Fakultatív kirándulások:
Szigettúra, Hajókirándulás Szími szigetére, Lindosz – hajókirándulás egész napos fürdőzéssel, Pillangók völgye és Tsampika Beach
Zakynthos, Levante virága minden olyan jelzőt magáénak tudhat, ami egy ideális nyaralás feltétele lehet. A Jón-tenger szigeteinek legdélebbi tagja, festői lagúnáival, gyönyörű strandjaival a legszebb görög szigetek egyike, a természet hihetetlen nyugalmát a települések mozgalmas élete és a tradicionális görög vendégszeretet ellensúlyozza. Sziklás-homokos öblei az állatvilág kedvelőinek is tartogat meglepetéseket, a caretta teknősök költőhelye és az áttetszően tiszta tenger mindenkit rabul ejt. Fedezze fel Ön is Zakynthost, Görögország és Olaszország élvezetes keverékét, és fejtse meg a velencei mondást: Il fiore di Levante!
Repülési idő: Zakynthos Budapestről kb. 1 óra 50 perc.
Fakultatív kirándulások:
Jeep Safari, Hajókirándulás a csempészhajóhoz a Navagio-öbölbe, Kefalónia (angol nyelvű idegenvezetéssel), Teknőstúra + Keri barlangok, Olympia (angol nyelvű idegenvezetéssel)