Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal

Helyszín: Brit-szigetek / Nagy-Britannia
Időpont:2024. Október 06 - 09.
Ár:459 000 Ft/ főtől
Leírás:· 4 nap alatt városok, várak, apátságok  
· Látványos tavak és bepillantás a Felföldre  
· Hajókirándulás a Katrine tavon jó idő esetén

Brit-szigetek mindig híresek voltak többszáz éves kastélyaikról, templomaikról. Többek közt mi is megtapasztalhatjuk a középkori épületek kiváló strukturáját.
Utazás:Repülővel
Szállás:3 csillagos szálloda
Ellátás:Reggeli + fakultatív vacsora
Szolgáltatások:Az ár tartalmazza:
- A teljes alapprogramot.
- Szállást 3 csillagos szállodában.
- Reggelis ellátást.
- Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig.
- A retúr repülőjegy alapárát.
- Egy max. 10 kg-os feladható poggyászt.
- Egy kézipoggyászt.
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye).
- Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében.
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére).

Azár nem tartalmazza:
Fakultatív vacsora (3 alkalom) 48 000 Ft
Egyágyas szoba felára 118 000 Ft
Utasbiztosítás - Standard (repülős utakhoz) 3 600 Ft
Utasbiztosítás - Prémium (repülős utakhoz, kiemelt védelem) 5 200 Ft
Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 25 000 Ft
Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 15 000 Ft
Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 9 700 Ft
Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 24 500 Ft

Belépők és fakultatív programok:
Hajókirándulás 20 GBP
Stirling kastély 20 GBP
Glenturret whisky lepárló 18 GBP
Linlithgow kastély 10 GBP
Rosslyn Kápolna 10 GBP
Edinburgh - Királyi vár 20 GBP
Belépők ára: kb.: 98 GBP + 80 GBP fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Program:1. NAP: BUDAPEST – EDINGBURGH – GLASGOW

Reggeli órákban találkozás a reptéren az idegenvezetővel, majd repülés Skóciába. Megérkezésünk után buszunkkal Glasgowba megyünk. Először a Szent Mungo katedrálisnál állunk meg, mely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt közép­kori skót templom. Folytatjuk utunkat, láthatjuk a központ­ban lévő George teret. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és legláto­gatottabb művészeti gyűjtemény Nagy- Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Este szállásfog­lalás Glasgowban. (2 éj).

2. NAP: GLASGOW – STIRLING – HAJÓZÁS – LOCH LOMOND – GLASGOW

Reggel a Stirling kastélyhoz megyünk. Ez Skócia történelmét tekintve talán a legfontosabb kastély. Volt királyi palota, füg­getlenségi főhadiszállás. Innen folytatjuk utunkat a Felföld felé. A Trossachs kikötőből hajókirándulást teszünk a Katrine tavon. Kirándulásunk folytatásaként felkeressük a Glanturret Wiskey üze­met. A Loch Lomond – mely Nagy-Britannia legnagyobb víztö­megű tava – mentén jövünk vissza Glasgowba a szállodánkba.

3. NAP: LINLITHGOW – ROSSLYN KÁPOLNA – EDINBURGH

Délelőtti programunkat Linlithgow várkastélyánál kezdjük, mely épület története a XIV. századig vezethető vissza. Innen továbbha­ladva a Rosslyn-kapolnánál állunk meg, melyet a Da Vinci film tett még ismertebbé. Délután érünk Edinburgh-ba. Városnézésünk első szakasza az óváros, mely az UNESCO Világörökség része. Felfedezzük az újvárost is, kívülről láthatjuk a Holyrood palo­tát, mely az uralkodó hivatalos skóciai rezidenciája, elhaladunk a Calton domb mellett. Programunkat a királyi vár meglátogatásá­val folytatjuk. Itt őrzik többek között a skót koronázási ékszereket is, majd szabadprogram. Szállás Edinburgh-ban.

4. NAP: FORTH BRIDGES – ST. ANDREWS – SCONE PALOTA – DUNFERMLINE – BUDAPEST

Ezen a napon a repülő indulásáig lehet egyénileg Edinburghban nézelődni, vagy fakultatív kirándulás keretében tovább növelni ismereteinket Skóciáról. Ez utóbbi esetben első megállónk a Forth Bridges-nél lesz. Itt lefényképezhetjük azt a vasúti hidat, mely az UNESCO Világörökségei közé is bekerült. Ezután St. Andrews-zal ismerkedhetünk meg. Sétánk során láthatjuk a csodálatos tengerpartot, mellette a középkori vár és kated­rális romjait és a látványos golfpályákat és egyetemét is, ahova Vilmos herceg járt. Délutáni programunk része a látványos Scone palota. Befejezésül a közel 900 éves Dunfermline apát­ságot keressük fel, mely több alkalommal is fontos szerepet játszott a skót történelemben. Fakultatív kirándulás ára belépőkkel: 80 GBP. Ezt követően találkozunk azokkal, akik nem vettek részt ezen a programon és közösen transzfer a repü­lőtérre. Esti órákban hazarepülés Budapestre.

Nagy-Britanniába a jelenlegi rendelkezések szerint csak útlevéllel lehet beutazni. A személyi igazolvány nem elegendő.

Partnerirodánk ajánlata.